|
|
|
|
| |
|
|
Ferreira, Lucas Silveira; Universidade de São Paulo; Silva, Jackeline Thais; Universidade de São Paulo; Paula, Marília Ribeiro de; Universidade de São Paulo; Soares, Marcelo Cesar; Universidade de São Paulo; Bittar, Carla Maris Machado; Universidade de São Paulo. |
The fermentative, microbiological and nutritional dynamics of bovine colostrum fermented under anaerobic conditions at different temperatures is provided. Colostrum was homogenized and stored in PET bottles in anaerobic conditions and incubated at controlled temperature (32.5 ± 1°C or 22.5 ± 1°C) or at room temperature (17.4 - 21.5ºC) and opened after 0, 1, 7, 14, 21, 28 and 35 days to determine fermentative and nutritional parameters and bacteria, yeast and mold counts. Further, pH rates showed significant variations during the fermentation period (p < 0.0001), with colostrum stored at 32.5°C, exhibiting the lowest rates and significant reduction during the first days. Titratable acidity and lactic acid concentration showed increasing rates and LAB... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Dairy calves; Feed quality; Liquid diet; Milk replacer dairy Calves; Feed quality; Liquid diet; Milk replacer. |
Ano: 2013 |
URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/19870 |
| |
|
|
FERREIRA, F. C.; SALMAN, A. K. D.; CRUZ, P. G. da. |
A criação de bezerras, fase que será discutida neste capítulo, compreende não apenas a fase de criação per si, mas também o período que antecede seu nascimento (o período seco das vacas, aproximadamente 60 dias antes do parto). Os aspectos práticos mais importantes que permitem a melhoria dos sistemas de criação de bezerras do nascimento até o desmame são os seguintes: os cuidados no período do pré-parto até o nascimento, instalações, manejo ao nascimento, cuidados durante o período de cria, saúde da bezerra, cuidados após a desmama e controle dos índices zootécnicos. |
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Bezerro Leiteiro; Método de Criação; Manejo; Dairy calves; Animal husbandry; Amazonia. |
Ano: 2020 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1126178 |
| |
|
|
|